Compromís

La Comissió Executiva de Compromís ha anunciat que continuarà reclamant fermament i a tots els nivells la necessitat de reformar el sistema de finançament i la millora de les inversions per a la Comunitat Valenciana en els pròxims Pressupostos Generals. L’objectiu de Compromís és “corregir la greu situació d’injustícia financera”, segons informa l’Executiva del partit en un comunicat.

En el mateix se sol·licita al Consell liderat per Ximo Puig a defensar en la pròxima Conferència de Presidents Autonòmics, convocada per Mariano Rajoy el pròxim 17 de gener, un “finançament just” que millore les inversions a la Comunitat.

Des de Compromís s’ha recordat que “l’actual sistema de finançament està caducat des de fa tres anys i és necessari comptar amb un nou que tinga en compte el principi de solidaritat i redistribució entre territoris”.

L’Executiva de Compromís ha reclamat la necessitat de reequilibrar els balanços fiscals perquè l’Estat “no torne a discriminar als valencians en les inversions públiques”. Per açò, el partit assegura que és necessari que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 tinguen en compte inversions en infraestructures com el Corredor Mediterránero, el tren de la costa entre Gandia i Dénia i el sistema de rodalies.

En el mateix comunicat també s’ha reclamat que l’objectiu de dèficit autonòmic marcat per l’Estat siga asimètric ja que asseguren que “no totes les autonomies tenen un punt de partida similar, ni totes pateixen un sistema d’infrafinanciació com el de la Comunitat”.

SHARE