Colegios

(Com. Prensa).- La Diputació de València invertirà 7 milions d’euros a millorar les instal·lacions dels col·legis valencians mitjançant un acord amb la Conselleria d’Educació i els ajuntaments. La mesura s’ha pres després d’haver comprovat l’abandó en el que es troben molts centres, després de més de dos dècades sense les inversions adequades per part de l’anterior administració autonòmica.

En concret, estes ajudes, canalitzades a través de l’Área d’Educació que dirigix la diputada Mercedes Berenguer, aniran dirigides a millorar els col·legis públics i podran destinar-se a actuacions d’eficiència energètica; millora d’instal·lacions –des del canvi de portes i finestres a la transformació de les aules o l’adequació de lavabos-; obres d’accessibilitat amb elements com ascensors i rampes; i manteniment en general, des de la reposició de cobertes a la reparació de danys causats per les pluges.

La posada en marxa del pla de millora de les infraestructures educatives va ser un dels temes tractats en la reunió entre el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, la diputada Mercedes Berenguer i el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, i en la que es va avançar en diferents temes que van ser tractats en el seu moment en una trobada amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà.

En paraules del president Jorge Rodríguez, “els ajuntaments vénen sol·licitant este tipus d’ajudes des de fa molt de temps, ja que hi ha despeses de manteniment molt importants en els col·legis públics com pot ser el de la calefacció”. L’aposta de les institucions per l’eficiència energètica i estes ajudes directes als municipis per a la conservació dels seus col·legis “comportarà un estalvi important per als ajuntaments, demostrant que tant la cooperació com l’educació són prioritats per als governs provincial i autonòmic”, ha afegit el president de la Diputació.

Escoles d’Adults

En la reunió entre Jorge Rodríguez, Mercedes Berenguer i Miguel Soler es va abordar també la cobertura de vacants en les Escoles Públiques d’Adults (EPA’s) en els municipis valencians i la transferència d’este servei a la conselleria. En este sentit, la diputada de Benestar Social ha assenyalat que “es mantenen les converses per a cobrir en el menor temps possible les cinc places que van quedar vacants en 2016 a Canals, Buñol, L’Eliana, Bonrepòs i Cheste”.

Berenguer ha avançat que la setmana vinent s’abordarà de nou el tema en una reunió específica per “aprofundir en la cerca de la solució jurídica que permeta a la Conselleria cobrir eixes places vacants”. En la present legislatura, Diputació i Conselleria van acordar que seria el Govern autonòmic el que cobriria les places que anaren quedant vacants en les EPA’s dels municipis valencians, en la línia de la “redistribució lògica de competències” en la qual treballen ambdues administracions.

SHARE