La Presidenta d’AVANQUA Celia Calabuig juntament amb el Director General de l’Oceanogràfic Juan José de Torres han visitat este matí el taller de l’Artista Faller Manolo García on s’està ultimant la construcció de cinc meduses que presidiran el stand en FITUR de l’Oceanogràfic a València.

Amb l’elecció d’estos elements per a representar a l’aquari més gran d’Europa, es pretén difondre l’artesania local valenciana, així com apostar per la festa recentment nomenada patrimoni de la UNESCO; les Falles de València.

Manolo García, reconegut artista faller que en 2017 tornarà a realitzar la falla de l’Ajuntament de València, ha sigut l’artífex del disseny i producció de les cinc peces dels cnidaris. Estes posseeixen unes dimensions de 100 i 80cm de diàmetre, amb tentacles de metre i mitjà, per a simular un banc de meduses en natació. Acostumat a treballar amb grandàries molt més grans, la realització d’aquestes peces han suposat un repte per a l’artista faller.

L’elecció de meduses com a animal representatiu de l’Oceanogràfic correspon a la nova exposició temporal que s’inaugurarà al març d’enguany, en la qual 15 tipus diferents de cnidarios s’exhibiran en nous aquaris instal·lats per a l’ocasió .

Una vegada finalitzada la Fira FITUR, AVANQUA té previst instal·lar les cinc estructures de vareta en l’edifici d’accés a l’Oceanogràfic, juntament amb la beluga de vuit metres realitzada per a FITUR de l’any passat, que en aquests moments presideix l’entrada a l’edifici.

SHARE