(GVA).- La Generalitat i l’Ajuntament de València han acordat sol·licitar una reunió conjunta amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per a reclamar fons al Govern d’Espanya que permeten posar fi a el “bloqueig” de la Línia T2 de Metrovalencia.

Així ho ha indicat el President de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb l’alcalde de València, Joan Ribó, en una trobada que ha qualificat com a “satisfactoria” i que el seu objectiu ha sigut “plasmar una aliança ferma” entre les dos institucions per a la defensa dels interessos de la ciutadania.

Puig ha reivindicat la importància de que València compte amb el suport del Govern d’Espanya per a dur a terme algunes de les infraestructures clau per a la ciutat, com és la Línia T2. “Hem decidit demanar conjuntament una entrevista al ministre de Foment perquè ens ajude a desbloquejar el projecte de la T2, que és un projecte fet sense planificació, però que ha representat una inversió de 200 milions d’euros que, en aquests moments, no serveix per res”.

“En esta obra el que ha sigut un enorme despropòsit és la falta de planificació, perquè no s’ha pogut foradar mitja ciutat sense saber com s’anava a finançar”, ha indicat el President, per a qui la prioritat ara és donar continuïtat al projecte per a evitar que els diners ja invertits “es vaja a la brossa”.

Així mateix, el cap de l’Executiu valencià ha posat en relleu la necessitat que els pròxims Pressupostos de l’Estat contemplen una subvenció al transport públic de València perquè és “intolerable” que aquesta siga l’única ciutat d’aquestes característiques que no compte amb una ajuda d’aquest tipus.

“Sempre se’ns ha dit que no es podia atendre la petició perquè no teníem l’ens de mobilitat metropolitana”, ha assegurat el President, que ha recordat que el Govern de la Generalitat ja ha “complit” en crear l’Autoritat Metropolitana, per la qual cosa seria “incomprensible” que no s’atenguera a la ciutat de València.

Llei de Capitalitat

D’altra banda, Puig i Ribó han acordat la creació d’una comissió mixta integrada per representants de l’Ajuntament de València i la Generalitat per a, tal com ha destacat el primer edil del cap i casal, avançar en una llei de Capitalitat.

“La decisió que hem pres és fer efectiva la disposició addicional de la Llei 8/2010 del 23 de juny de Règim Local de la Comunitat Valenciana”, que al·ludeix a la creació d’una comissió mixta per a l’estudi i elaboració de la Carta Municipal de València, ha indicat el President. “Es tracta de complir la llei que no ha complit el Partit Popular durant tots aquests anys”, ha defensat.

D’altra banda, el cap del Consell ha reiterat la posició “ferma” del Generalitat pel que fa al deute pendent del Consorci València 2007 amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per les obres de la Copa Amèrica de vela. Per al President, el Govern d’Espanya ha d’igualar aquest esdeveniment amb uns altres com els Jocs Olímpics de Barcelona o l’Expo de Sevilla i “assumir el deute que té amb els valencians”.

Finalment, Puig ha assegurat que la relació entre l’Ajuntament de València i la Generalitat és “franca i cordial”, per la qual cosa les dos institucions mantindran reunions bilaterals periòdicament.

SHARE